MIYABI Japonský nůž na maso GYUTOH 16 cm 5000FCD

MIYABI Japonský nůž na maso GYUTOH 16 cm 5000FCD

Popis zboží

"Kuchyně, kde nenajdete dobrý nůž, není kuchyně."

Masaharu Morimoto, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař

Extrémně ostrý japonský nůž GYUTOH je působivý svou stabilní čepelí v autentickém japonském tvaru. Nůž disponuje mimořádnou sílou řezu a je ideální na krájení a plátkování masa . Vyšší hrot je optimální pro kolébkový/klouzavý styl krájení. 16 cm dlouhá čepel, vykrojená záštita a komfortní rukojeť "D" tvaru zajistí, že máte nad řezáním plnou kontrolu. Nůž GYUTOH si svou oblibu získal i mezi šéfkuchaři západního stylu vaření.

Specifikace: délka čepele 16 cm, délka rukojeti 11,4 cm, hmotnost 187 g

Potěšení z vaření začíná již přípravnými pracemi, kdy hraje nůž bezkonkurenčně hlavní roli. Japonské nože řady MIYABI 5000FCD vás budou s grácií provázet všemi rituály přípravy pokrmu. Nože s tradiční rukojetí a proměnlivým damascénským vzhledem čepele byly vyvinuty s důrazem na eleganci a maximální praktičnost.

Jádro je vyrobeno z FC61 dvakrát tvrzené chromové oceli. K dosažení ještě lepších vlastností bylo použito unikátní kalení postupem CRYODUR®, během kterého je ocel ledována při -196 ° C. Výsledný materiál se může pochlubit výjimečnou tvrdostí. Damascénský vzhled tvoří dalších 48 vrstev nerezavějící oceli, vzor na každém noži je neopakovatelný. Ruční tradiční ostření Honbazuke je prověřeno stovkami let práce nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního rotujícího brusného kamene a finálně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Symetrický brus a ostří Katana edge zaručují snadný průnik surovinami. Vykrojená záštita brání sklouznutí prstů na ostří.

Rukojeť tvaru D poskytuje perfektní kontrolu nad řezem a efektivní podporu při krájení. Robustní rukojeť z exotického dřeva Cocobolo Pakka je nejen dokonale vyvážená, ale i tvarově stabilní . Tmavý odstín dřeviny vzbuzuje luxusní dojem. Eleganci temné rukojeti umocňují promyšlené dekorativní prvky. Decentní zdobná linka je provedena v červené barvě, která v Japonsku symbolizuje náruživost, upřímnost a nadšení. Jemný detail v podobě mozaikového čepu a nerezové patky s logem, dokreslí atmosféru Dálného východu. Dokonalé vyvážení nože přináší komfort a zamezí únavě ruky . Nože MIYABI 5000FCD plně uspokojí vaši touhu po precizním nástroji japonského původu.

Extrémně tvrdé jádro z dvakrát tvrzené chromové oceli FC61

Jemný karbid 61 HRC

Tvrdost 60 Rockwella

CRYODUR® – unikátní způsob kalení mrazem / temperování

49 vrstev oceli

Damascénský design čepele – proměnlivý vzor z různých úhlů pohledu

Extra zaoblený tvar čepele

Vykrojená záštita zvyšuje bezpečnost používání

Autentický, úzký japonský tvar

Ostří Katana edge

Symetrický výbrus

Honbazuke unikátní třífázové ruční broušení

Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost

Ergonomická a tvarově stabilní rukojeť z exotického dřeva Cocobolo Pakka

Dokonalé vyvážení pro pohodlnou práci s nožem

Nerezová patka s logem

Nedoporučuje se umývat v myčce

Doživotní záruka na výrobní vady čepele

Krása a preciznost jsou hlavní rysy japonské kultury, stejnou filozofii ctí i značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožířství, již od 14. století. Japonský tradiční výrobce nožů spojil své precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobní postupy a standardy německé značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodní skupina ZWILLING si tak mohla své portfolio rozšířit o vlastní výrobu autentických japonských nožů a to přímo v centru japonského nožířského průmyslu.

Výroba japonských mečů je v Zemi vycházející slunce tradicí již po dlouhá staletí. Samurajské meče byly a jsou obdivovány pro svou jedinečnou eleganci, ostrost, krásu a technickou dokonalost. Precizně zpracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepelí jsou důstojným následovníkem této tradice. Ohromujíc í, bezmála „chirurgická“ ostrost nožů zachová strukturu používaných surovin. Buďte nároční jako japonští šéfkuchaři a vašim cílem vždy bude dokonale vypadající chutný pokrm.

Doporučení a údržba:

Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny

Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí

Zabraňte ohýbání nože

Pro zachování ostrosti je vhodné po použití nůž ručně umýt šetrným čisticím prostředkem a ihned osušit

Chraňte ostří před nárazem

MIYABI Japonský nůž na maso GYUTOH 16 cm 5000FCD

Pro zvětšení klikněte na obrázek

Hlídání ceny

Můžeme vás informovat o každém poklesu ceny nebo až v momentě, kdy cena klesne pod vámi zadanou úroveň. Zasílání zpráv můžete kdykoliv zrušit prostřednictvím odkazu, který je součástí každého informačního emailu.

MIYABI Japonský nůž na maso GYUTOH 16 cm 5000FCD

5429,- Kč

  • Upozornit na každé snížení ceny
  • Každodenní informace o ceně
  • Upozornit až cena klesne pod