ZWILLING Nůž na chléb 20 cm TWIN Four Star II

ZWILLING Nůž na chléb 20 cm TWIN Four Star II

POPIS Nůž na pečivo a chléb  z kolekce Twin Four Star II od výrobce Zwilling má vroubkované ostří a   čepel dlouhou 20 cm . Ideální na krájení chleba a dalších druhů pečiva. Poradí si i s tou nejkřupavější kůrkou, neporuší nadýchanou střídku, můžete s ním nakrájet i ještě teplý chléb na ...

Cena: od 2920,- Kč, Hlídat cenu

Výrobce: Zwilling

EAN: 4009839214608

POPIS

Nůž na pečivo a chléb  z kolekce Twin Four Star II od výrobce Zwilling má vroubkované ostří a   čepel dlouhou 20 cm . Ideální na krájení chleba a dalších druhů pečiva. Poradí si i s tou nejkřupavější kůrkou, neporuší nadýchanou střídku, můžete s ním nakrájet i ještě teplý chléb na úhledné krajíce. Řada Twin Four Star II je oblíbená šéfkuchaři díky dokonalé kvalitě a nerezové patce pro dokonalé vyvážení nože. Nůž je vykován z jednoho kusu oceli, je tedy bez svárů a bez spojů. Je perfektně vyvážen a práce s ním je bezpečná a snadná . Čepel je kalená mrazem. Nůž má dlouhotrvající ostrost, která se snadno obnovuje díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem . 

Rukojeť je ergonomicky tvarovaná, bezespárá a je vyrobena z odolné syntetiky. Záštita vyvažuje nůž a chrání prsty při krájení.   Čepel nože je vyrobena ze směsi speciální německé  nerezové oceli, chromu a uhlíku s tvrdostí cca 57 HRC (Rockwellovy stupnice). Nůž je odolný vůči mytí v myčce na nádobí, přesto doporučujeme šetrnější ruční mytí. Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte blok na nože .

Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání. 

SPECIFIKACE

Délka ostří: 20 cm

Délka nože: 32,2 cm

Výška čepele: 2,9 cm

Hmotnost: 145 g

Materiál: směs nerezové oceli, chromu a uhlíku (čepel), syntetika (rukojeť)

Barva:  stříbrná, černá 

Záruka: doživotní - na výrobní vady čepele

 

1. Ocel

Speciální ocel ZWILLING je dobře vybalancovanou kombinací chromu a uhlíku, což je tajemstvím výroby prémiové oceli. Speciální proces tvrzení pomocí ledu je také zárukou kvality nožů s označením FRIODUR, které jsou odolné proti rzi, flexibilní a zároveň si uchovávají ostrost své čepele lépe než většina ostatních nožů. Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice. 

2. Rukojeť

Rukojeť má ergonomický tvar dobře padnoucí do ruky a na první dotyk vás zaujme tím, jak skvěle je celý nůž vybalancovaný. Rukojeť z černé bezespáré syntetiky a je opatřena nerezovou patkou pro dokonalé vyvážení nože.

3. Ostří

ZWILLING V-Edge ostří udává standart pro kuchyňské nože po celém světě. Stabilní ostří s úhlem 15°po obou stranách garantuje nadstandardní výkon, pohodlí a přesnost při krájení a uspokojí požadavky i těch nejnáročnějších z vás. Ostrý úhel přináší vylepšenou ostrost již při prvním použití, což pro vás znamená příjemnější krájení. Díky V-edge ostří, nůž doslova proplouvá ingrediencemi bez jakéhokoliv odporu.

4. Záštita

Záštita nože poskytuje hladký přechod mezi rukojetí a ostřím nože. Záštita je tvarována tak, aby poskytla co největší ochranu během krájení a zároveň co nejlepší rozložení váhy.

 

VÝHODY A NEVÝHODY

Nůž je vykován z jednoho kusu speciální německé nerezové oceli s tvrdostí 57 HRC.

Dokonalé vyvážení nože umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci. 

Dlouhotrvající ostrost díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem . 

Ergonomicky tvarovaná rukojeť se záštitou, která vyvažuje nůž a chrání prsty.

Nerezová patka pro dokonalé vyvážení nože.

Vyšší pořizovací cena.

PRAKTICKÉ RADY

V hodné do myčky: Ano, ale doporučujeme šetrnější ruční mytí

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění

Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost.  Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno.  Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení  -  dřevěné, silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože  pravidelně brousit . Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).

K ostření doporučujeme používat  originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling .

Bezpečné uložení

Skladujte nože  na bezpečném místě  (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.

Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen  očištěné a osušené nože . 

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

Zdroj: www.vasekuchyne.cz

RECEPT NA DOMÁCÍ KMÍNOVÝ CHLÉB

200 g žitné mouky (může být i celozrnná), 300 g pšeničné chlebové mouky, 200 g pšeničné hladké mouky (může být i celozrnná nebo špaldová), celý kmín (asi 15 g), 15 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru (nebo medu, melasy, ...), 490 ml vody (můžete zkusit i pivo, syrovátku), 15 g soli

Postup:

1. V míse od kuchyňského robota si rozdrobte kvasnice. Pokud nemáte robota, budete hníst těsto ručně. Přidejte cukr a vidličkou rozmíchejte do řídké kašičky. Smíchejte s vodou a metličkou dobře promíchejte.

2. Dále přisypte vše ostatní z receptu. Robot zapněte na nízkou rychlost a nechte hníst 10 minut. Pokud použijete domácí pekárnu, tak nechte hníst 30 minut a těsto poté vyjměte. 

3. Propracované a lepkavé těsto si dejte ideálně do plastové misky vymazané lžičkou oleje. Pokud nemáte nějakou s víkem, tak vložte mísu do plastového sáčku. Nechte při pokojové teplotě kynout jednu hodinu. Během této doby jednou přeložte. Dělá se to tak, že kraje těsta natáhnete a založíte do středu těsta. Dělat to muže přímo v míse kolem dokola.

4. Po hodině si malinko naolejujte linku a těsto roztáhněte na přibližný čtverec. Složte a utahováním srolujte do tvaru šišky. Ošatku si pomoučněte žitnou moukou a šišku těsta vložte spojem nahoru. Můžete těsto nechávat kynout iv cedníku, který vyložíte utěrkou a pomoučníte ji. Po vyklopení bude spoj vespod a při pečení se nebude rozmotávat. Ošatku dejte opět do sáčku a nechte kynout jednu hodinu. Přibližně po dvaceti minutách si dejte rozpálit troubu i s pečícím kamenem a plechem na vodu. Pokud budete péci na plechu, tak můžete nahřívat později. Trouba musí dosáhnout minimální teploty 250 °C .

5. Vykynutý chleba, který už kompletně vyplnil ošatku, opatrně vyklopte na sázecí lopatu. Tu si poprašte hrubou nebo kukuřičnou moukou. Chleba po ní lépe sklouzne. Pokud pečete na plechu, tak je důležité vůbec ho nevytahovat ven. Rychle se ochlazuje a chléb by vám po obvodu praskl. Připravte si cca 200 ml horké vody z konvice, žiletku a sázecí lopatu. Teď už to půjde velmi rychle. Hlavně POZOR na páru!

6. Chleba si vyklopte na lopatu, nařízněte, pokud tedy chcete a rychle ho sešoupněte na kámen či plech do trouby. Do spodního plechu na dně trouby nalijte vodu a rychle zavřete troubu. Minutku si nastavte na 15 minut. 

7. Poté stáhněte teplotu na 190 - 200 °C . Vytáhněte plech na vodu a dopečte 30 minut.

8. Chladit nechte na mřížce. Nekrájejte teplý chléb! Střídka by se vám srazila.

Z uvedených surovin připravíte bochník o váze 1200 g.

Zdroj receptu a obrázku k receptu:  http: //www.pazitka.cz/ostatni/domaci-kminovy-chleba-z-drozdi/

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Zwilling  nebo na podobné produkty dalších značek.

ZWILLING Nůž na chléb 20 cm TWIN Four Star IIZWILLING Nůž na chléb 20 cm TWIN Four Star IIZWILLING Nůž na chléb 20 cm TWIN Four Star IIZWILLING Nůž na chléb 20 cm TWIN Four Star IIZWILLING Nůž na chléb 20 cm TWIN Four Star II

Pro zvětšení klikněte na obrázek

Akční nabídky

Seznam akčních nabídek, cen a slevových akcí, které byste mohli využít při nákupu zboží ZWILLING Nůž na chléb 20 cm TWIN Four Star II

Internetový obchod Alza.cz

Výprodej na Alza.cz!

Vyberte si ze stovek zlevněných produktů na Alza.cz - televizorů, domácích spotřebičů, notebooků, mobilních telefonů, fotoaparátů, výpočetní techniky ale i hraček, hobby a sportovních potřeb. A to vše se slevami až 50%!

Obchod: Alza.cz, 52

Zajímají vás akční ceny a nabídky, které nabízejí ostatní internetové obchody?

Zobrazit všechny akční ceny a nabídky

Hlídání ceny

Můžeme vás informovat o každém poklesu ceny nebo až v momentě, kdy cena klesne pod vámi zadanou úroveň. Zasílání zpráv můžete kdykoliv zrušit prostřednictvím odkazu, který je součástí každého informačního emailu.

Hlídané zboží:

ZWILLING Nůž na chléb 20 cm TWIN Four Star II

*

Aktuální cena:

2920,- Kč

  • Upozornit na každé snížení ceny
  • Každodenní informace o ceně
  • Upozornit až cena klesne pod