ZWILLING Vykosťovací nůž TWIN® Four Star II

ZWILLING Vykosťovací nůž TWIN® Four Star II

POPIS Vykosťovací nůž  z kolekce Twin Four Star II od výrobce Zwilling má dlouhou a úzkou   čepel o délce 14 cm, která je flexibilní a má specifický tvar . Tato speciální čepel usnadňuje vykosťování a odstraňování tuku a šlach z masa a umožňuje pohodlné odblanění masa. Řada Twin Four Star ...

Cena: od 2510,- Kč, Hlídat cenu

Výrobce: Zwilling

EAN: 4009839214615, PN: 30074-141

POPIS

Vykosťovací nůž  z kolekce Twin Four Star II od výrobce Zwilling má dlouhou a úzkou   čepel o délce 14 cm, která je flexibilní a má specifický tvar . Tato speciální čepel usnadňuje vykosťování a odstraňování tuku a šlach z masa a umožňuje pohodlné odblanění masa. Řada Twin Four Star II je oblíbená šéfkuchaři díky dokonalé kvalitě a nerezové patce pro dokonalé vyvážení nože. Nůž je vykován z jednoho kusu oceli, je tedy bez svárů a bez spojů. Je perfektně vyvážen a práce s ním je bezpečná a snadná . Čepel je kalená mrazem. Nůž má dlouhotrvající ostrost, která se snadno obnovuje díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem . 

Rukojeť je ergonomicky tvarovaná, bezespárá a je vyrobena z odolné syntetiky. Záštita vyvažuje nůž a chrání prsty při krájení.   Čepel nože je vyrobena ze směsi speciální německé  nerezové oceli, chromu a uhlíku s tvrdostí cca 57 HRC (Rockwellovy stupnice). Nůž je odolný vůči mytí v myčce na nádobí, přesto doporučujeme šetrnější ruční mytí. Ostrost a dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí  brousku a ocílky.  Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte blok na nože .

Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání. 

SPECIFIKACE

Délka ostří: 14 cm

Délka nože:  26,1 cm

Výška čepele: 1,5 cm

Hmotnost: 126 g

Materiál: směs nerezové oceli, chromu a uhlíku (čepel), syntetika (rukojeť)

Barva:  stříbrná, černá 

Záruka: 50 let na ostří nože, ostatní části 2 roky

 

1. Ocel

Speciální ocel ZWILLING je dobře vybalancovanou kombinací chromu a uhlíku, což je tajemstvím výroby prémiové oceli. Speciální proces tvrzení pomocí ledu je také zárukou kvality nožů s označením FRIODUR, které jsou odolné proti rzi, flexibilní a zároveň si uchovávají ostrost své čepele lépe než většina ostatních nožů. Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice. 

2. Rukojeť

Rukojeť má ergonomický tvar dobře padnoucí do ruky a na první dotyk vás zaujme tím, jak skvěle je celý nůž vybalancovaný. Rukojeť z černé bezespáré syntetiky a je opatřena nerezovou patkou pro dokonalé vyvážení nože.

3. Ostří

ZWILLING V-Edge ostří udává standart pro kuchyňské nože po celém světě. Stabilní ostří s úhlem 15°po obou stranách garantuje nadstandardní výkon, pohodlí a přesnost při krájení a uspokojí požadavky i těch nejnáročnějších z vás. Ostrý úhel přináší vylepšenou ostrost již při prvním použití, což pro vás znamená příjemnější krájení. Díky V-edge ostří, nůž doslova proplouvá ingrediencemi bez jakéhokoliv odporu.

4. Záštita

Záštita nože poskytuje hladký přechod mezi rukojetí a ostřím nože. Záštita je tvarována tak, aby poskytla co největší ochranu během krájení a zároveň co nejlepší rozložení váhy.

 

VÝHODY A NEVÝHODY

Nůž je vykován z jednoho kusu speciální německé nerezové oceli s tvrdostí 57 HRC.

Dokonalé vyvážení nože umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci. 

Dlouhotrvající ostrost díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem . 

Ergonomicky tvarovaná rukojeť se záštitou, která vyvažuje nůž a chrání prsty.

Nerezová patka pro dokonalé vyvážení nože.

Vyšší pořizovací cena.

PRAKTICKÉ RADY

V hodné do myčky: Ano, ale doporučujeme šetrnější ruční mytí

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění

Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost.  Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno.  Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení  -  dřevěné, silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože  pravidelně brousit . Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).

K ostření doporučujeme používat  originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling .

Bezpečné uložení

Skladujte nože  na bezpečném místě  (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.

Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen  očištěné a osušené nože . 

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

Zdroj: www.vasekuchyne.cz

JAK NAPORCOVAT KUŘE?

Koupíte-li celé kuře, můžete ho jen vložit do trouby a dozlatova upečené potom oždibovat až do poslední kostičky. A nebo se ho můžete naučit porcovat a vykosťovat, díky čemuž najednou připravíte místo jednoho pokrmu poctivou polévku, řízky, špízy nebo grilovaná křidélka - za to to přece stojí.

Porcování kuřete

1 . Kuře umístěte na prkénko  prsy k sobě. Dlouhými tahy nožem odřízněte nejprve jednu a potom i druhou část prsou od chrupavky. Při odkrajování ostrým nožem byste měli mít stálý kontakt s chrupavkou i prsní kostí. Dbejte přitom na to  abyste nepřišli ani o kousek masa a měli kosti takřka „ čisté “.

 

2 . Prso odkrojte od zbytku i s křidélkem a kůží (vhodné pro přípravu šťavnatého kuřecího steaku). Z křidélek odřízněte koncovou část (při dlouhém pečeníí se často spálí).

 

3 . Obě stehna prohněte směrem od sebe tak, abyste uvolnili chrupavku stehenní kosti od páteře.

 

  4 . Stehno v místě zlomu odřízněte u chrupavky.

 

 Rada šéfkuchaře

Chcete-li oddělit i  křidélka, nařízněte místo kolem jejich chrupavky kolem dokola tak, aby jste se dostali na konec kosti a celé křídlo jednoduše oddělte rukama.

Mohlo by vás zajímat: Ze zbylého hřbetu připravíte skvělý vývar - recept na poctivý vývar najdete zde

 

Vykostění kuřecího stehna

1 . Stehno umístěte na prkénko tak, aby méně masitou (vnitřní částí) směřovalo kostí k vám.

 

2 . Prořízněte spodní část masa od chrupavky až ke konci běhu. Prsty obnažte kost a kůži na konci také zcela prořízněte . Tímto máte uvolněnou cestu až ke střednímu kloubu.

 

3 . Kolem kloubu kružte dlouhými pohyby nože tak, abyste vzhledně odřízli veškeré maso.

 

4 . Stejně tak, jako u bodu 2, je třeba proříznout maso po celé délce vrchní kosti, obnažit ji prsty a nožem zcela odříznout od masa.

 

 Tip ŠÉFKUCHAŘE

Stehenní maso, je na rozdíl od prsního šťavnaté i po delší tepelné úpravě. Je proto velmi oblíbené a často považované, jako lepší část kuřete.

MARINOVANÉ KUŘE PEČENÉ NAPLOCHO

1 velké kuře, 2 cibule, 2 lžíce sekané čerstvé petrželky

Na marinádu:

8 stroužků česneku, oloupaných, 1 cibule, oloupaná, 60 ml olivového oleje, šťáva ze 2 pomerančů a ½ limetky, 1 lžička soli, ½ lžičky římského kmínu, 1 lžička sušeného oregana, pepř

Postup:

1.  Připravte marinádu: cibuli a česnek nakrájejte najemno a vhoďte do rozehřátého oleje. Duste dvě minuty, pak přilijte šťávu z ovoce a ještě pět minut povařte. Osolte, ochuťte kořením a krátce rozmixujte v kuchyňském robotu. Nechte vychladnout.

2.  Z kuřete mezitím odřízněte páteř, rozevřete ho a otočte kůží nahoru. Na několika místech maso dlaní stlačte. Rozložené kuře zpevněte dvěma špízovými jehlami, vedenými vždy od stehna ke křídlu (viz fotografie; jehly můžete také vpíchnout křížem). Takto upravené maso položte do dostatečně velké nádoby a polijte marinádou – snažte se ji přitom dostat i pod kůži. Přikryté uložte do druhého dne v lednici.

3.  Troubu předehřejte na 200 stupňů. Cibule oloupejte, pokrájejte na plátky a vsypte do pekáče. Nahoru položte kuře a zalijte použitou marinádou. Pečte asi hodinu a čtvrt, dokud není kuře propečené (při vpíchnutí ze stehna vytéká čirá šťáva). Posypte petrželkou.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.apetitonline.cz

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Zwilling  nebo na podobné produkty dalších značek.

ZWILLING Vykosťovací nůž TWIN® Four Star IIZWILLING Vykosťovací nůž TWIN® Four Star II

Pro zvětšení klikněte na obrázek

Akční nabídky

Seznam akčních nabídek, cen a slevových akcí, které byste mohli využít při nákupu zboží ZWILLING Vykosťovací nůž TWIN® Four Star II

Internetový obchod Mall.cz

Ušetřete ještě víc na Mall.cz!

Nahlédněte do našeho outletu, kde nabízíme plně funkční rozbalené zboží za super ceny a s plnou zárukou!

Obchod: Mall.cz, 15

Internetový obchod Kasa.cz

Sleva 200 Kč při nákupu nad 5000 Kč!

Obchod Kasa.cz: Sleva 200 Kč při nákupu nad 5000 Kč!

Obchod: Kasa.cz, 30

Internetový obchod Kasa.cz

Vrácené, rozbalené, vystavené zboží za levnější ceny!

Bazarové hity jsou opět tady! Rozbalené, vrácené, vystavené, avšak ve 100% stavu! Pokud vám nevadí rozbalené nebo vrácené zboží, pak neváhejte a využijte našeho bazaru! V nabídce naleznete zboží všech kategorií – od spotřebičů do domácnosti, přes televize až po sportovní zboží!

Obchod: Kasa.cz, 6

Internetový obchod Chefshop.cz

Sleva 5% na Chefshop.cz!

Obchod :Strong (ChefShop.cz): Slevový kód 5% na nezlevněné produkty na Chefshop.cz - hrnce, pánve a další věci na vaření, velkou škálu produktů na pečení, kuchyňské roboty a další vychytávky a v neposlední řadě krásné talíře, misky, hrnky a další věci na váš stůl!

Obchod: Chefshop.cz, 1

Internetový obchod Chefshop.cz

Sleva 100,- Kč na Chefshop.cz!

Obchod: Strong (ChefShop.cz): Slevový kód 100,- Kč na nezlevněné produkty na Chefshop.cz - hrnce, pánve a další věci na vaření, velkou škálu produktů na pečení, kuchyňské roboty a další vychytávky a v neposlední řadě krásné talíře, misky, hrnky a další věci na váš stůl! Kupon platí při nákupu nezlevněného zboží nad 1000,-Kč.

Obchod: Chefshop.cz, 1

Internetový obchod Alza.cz

Výprodej na Alza.cz!

Vyberte si ze stovek zlevněných produktů na Alza.cz - televizorů, domácích spotřebičů, notebooků, mobilních telefonů, fotoaparátů, výpočetní techniky ale i hraček, hobby a sportovních potřeb. A to vše se slevami až 50%!

Obchod: Alza.cz, 5

Zajímají vás akční ceny a nabídky, které nabízejí ostatní internetové obchody?

Zobrazit všechny akční ceny a nabídky

Hlídání ceny

Můžeme vás informovat o každém poklesu ceny nebo až v momentě, kdy cena klesne pod vámi zadanou úroveň. Zasílání zpráv můžete kdykoliv zrušit prostřednictvím odkazu, který je součástí každého informačního emailu.

Hlídané zboží:

ZWILLING Vykosťovací nůž TWIN® Four Star II

Aktuální cena:

2510,- Kč

  • Upozornit na každé snížení ceny
  • Každodenní informace o ceně
  • Upozornit až cena klesne pod