ZWILLING Miyabi Japonský nůž 9 cm 5000MCD Shotoh

POPIS Malý japonský nůž na zeleninu Shotoh  Zwilling Miyabi z řady 5000MCD má  čepel o délce 9 cm, která má autentický japonský tvar s unikátním damascénským (květinovým) designem. Nůž Shotoh je ideální na krájení menších kusů ovoce a zeleniny, na loupání, okrajování, čištění ovoce a ...

Cena: od 7490,- Kč, Hlídat cenu

Výrobce: Zwilling

EAN: 4009839275920

POPIS

Malý japonský nůž na zeleninu Shotoh  Zwilling Miyabi z řady 5000MCD má  čepel o délce 9 cm, která má autentický japonský tvar s unikátním damascénským (květinovým) designem. Nůž Shotoh je ideální na krájení menších kusů ovoce a zeleniny, na loupání, okrajování, čištění ovoce a zeleniny. A můžete ho použít i na špikování masa nebo na vykrajování ovoce a zeleniny (dekorativní řezy).

Tento nůž má ergonomicky tvarovanou a   komfortní rukojeť  ve tvaru D pro pohodlnou a bezpečnou manipulaci. Rukojeť je vyrobena z břízy Masur. Toto dřevo dodává noži krásný vzhled. Eleganci noži přidává i nerezová patka s logem Miyabi, která nůž vyvažuje. Jádro je vyrobeno z mikrokarbidové práškové oceli MC63. Čepele tvoří 101 vrstev nerezové oceli . Ocel je kalena při teplotě - 196 °C, což přináší  extrémní tvrdost 63 HRC (Rockwellovy stupnice). Dlouhotrvající ostrost je zajištěna  ručním třífázovým broušením nožířskými mistry tradiční japonskou technikou. Ostrost a dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí  brousku a ocílky.  Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte blok na nože .

Výrobek je dostupný POUZE NA OBJEDNÁVKU! Pro informace o dostupnosti nás kontaktujte na adrese info@chefshop.cz nebo na tel. +420 604 187 028. K dodání zhruba za 4 - 6 týdnů od objednání. Děkujeme za pochopení.

SPECIFIKACE

Délka ostří: 9 cm

Délka nože: 20,2 cm

Výška čepele:  2,3 cm

Hmotnost: 77 g

Materiál: nerezová ocel, mikrokarbidová prášková ocel, břízové dřevo

Barva:  stříbrná, světle hnědá

Záruka: doživotní - na výrobní vady čepele

 

1. Ocel

Čepele nožů jsou vyrobeny ze 101 vrstev nerezové oceli a mají tvrdost 63 HRC Rockwellovy stupnice. Jádro nože je vyrobeno z MC63 (mikrokarbidové práškové oceli). Pro dosažení perfektních vlastností bylo použito unikátní kalení CRYODUR®, kdy je ocel ledována při teplotě - 196 ° C, díky tomu se čepele chlubí neobyčejnou tvrdostí. Čepele mají unikátní damascénský (květinový) design.

2. Rukojeť

Komfortní rukojeť ve tvaru D je vyrobena z břízy Masur, což dodává noži krásný vzhled. Rukojeť zajišťuje, že máte nad nožem plnou kontrolu a umožňuje pohodlnou a přesnou práci s nože. Díky nerezové patce, která je opatřena logem Miyabi, jsou nože dokonale vyváženy . 

3. Ostří

Ostří Katana Edge - je vybroušeno do tvaru V (klínový výbrus), což umožňuje snadný průnik krájenou surovinou. Třífázové ruční ostření tradiční japonskou technikou Honbazuke těmi nejzkušenějšími nožířskými mistry zaručuje nepřekonatelnou ostrost nožů, která je díky tvrdosti ocele dlouhotrvající. 

 

 

VÝHODY A NEVÝHODY

Čepele nožů jsou vyrobeny ze 101   vrstev nerezové   oceli a mají tvrdost 63 HRC .

Extrémně tvrdé jádro z mikrokarbidové práškové oceli.

Dokonalé vyvážení nože umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci. 

Dlouhotrvající ostrost díky ručnímu třífázovému broušení nožířskými mistry. 

Pohodlná rukojeť z břízového dřeva.

Unikátní damascénský (květinový) design čepelí.

Vyšší pořizovací cena.

Není možné nože mýt v myčce na nádobí.

PRAKTICKÉ RADY

V hodné do myčky: NE - pouze ruční mytí

Údržba nožů Zwilling

Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny!

Mytí a čištění

Nůž Miyabi myjte pouze ručně. Po použití nůž omyjte šetrným čistícím prostředem a ihned ho osušte. 

Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí.

Čepel můžete v rámci pravidelné údržby otřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se díky tomu odolnost nože vůči korozi.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení  -  dřevěné, silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože  pravidelně brousit . Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).

K ostření doporučujeme používat  originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling .

Bezpečné uložení

Skladujte nože  na bezpečném místě  (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.

Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen  očištěné a osušené nože .

Zabraňte ohýbání nože. Chraňte ostří před nárazem.

Pokud nůž delší dobu nepoužíváte, zabalte ho do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

Zdroj: www.vasekuchyne.cz

 

RECEPT - ŠPIKOVANÝ PEČENÝ KRÁLÍK S ČESNEKEM, ŠPENÁTEM A BRAMBOROVÝM KNEDLÍKEM

1 králík, 250 g uzené slaniny, palička česneku, cibule, sůl, pepř, 1 balení sekaného špenátu, sůl, pepř, cibule, lžíce másla, 4 stroužky česneku, 100 l smetany, 1 lžíce hladké mouky, bramborové knedlíky k podávání

Postup:

1. Králíka si naporcujte a každý kousek prošpikujte uzenou slaninou a česnekem.

2. Poklaďte pekáček cibulí, naskládejte do něj králičí kousky a na každý položte tenké plátky slaniny. Podlijte vodou a pečte zakryté přes hodinu. Nakonec dopečete bez poklice. Během pečení polívejte výpekem.

3. Na másle si orestujte nakrájenou cibuli a přidejte špenát, malinko podlijte. Chvilku poduste, osolte, opepřete, přidejte lisovaný česnek a smetanu s přidanou moukou. Krátce nechte probublat.

4. Pečeného králíka podávejte se špenátem a bramborovými knedlíky.

Zdroj receptu:  http: //www.fajnsmeker.sk/recept/peceny-spikovany-kralik-slaninou-a-cesnekem-spenat-1005/

 

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Zwilling  nebo na podobné produkty dalších značek.

Akční nabídky

Seznam akčních nabídek, cen a slevových akcí, které byste mohli využít při nákupu zboží ZWILLING Miyabi Japonský nůž 9 cm 5000MCD Shotoh

Internetový obchod Kasa.cz

Vrácené, rozbalené, vystavené zboží za levnější ceny!

Bazarové hity jsou opět tady! Rozbalené, vrácené, vystavené, avšak ve 100% stavu! Pokud vám nevadí rozbalené nebo vrácené zboží, pak neváhejte a využijte našeho bazaru! V nabídce naleznete zboží všech kategorií – od spotřebičů do domácnosti, přes televize až po sportovní zboží!

Obchod: Kasa.cz, 22

Internetový obchod Mall.cz

Ušetřete ještě víc na Mall.cz!

Nahlédněte do našeho outletu, kde nabízíme plně funkční rozbalené zboží za super ceny a s plnou zárukou!

Obchod: Mall.cz, 30

Internetový obchod Alza.cz

Výprodej na Alza.cz!

Vyberte si ze stovek zlevněných produktů na Alza.cz - televizorů, domácích spotřebičů, notebooků, mobilních telefonů, fotoaparátů, výpočetní techniky ale i hraček, hobby a sportovních potřeb. A to vše se slevami až 50%!

Obchod: Alza.cz, 37

Zajímají vás akční ceny a nabídky, které nabízejí ostatní internetové obchody?

Zobrazit všechny akční ceny a nabídky

Hlídání ceny

Můžeme vás informovat o každém poklesu ceny nebo až v momentě, kdy cena klesne pod vámi zadanou úroveň. Zasílání zpráv můžete kdykoliv zrušit prostřednictvím odkazu, který je součástí každého informačního emailu.

Hlídané zboží:

ZWILLING Miyabi Japonský nůž 9 cm 5000MCD Shotoh

Aktuální cena:

7490,- Kč

  • Upozornit na každé snížení ceny
  • Každodenní informace o ceně
  • Upozornit až cena klesne pod